MN Zorg Logo

Onze aanpak

Bij MN Zorg bieden we een volledig pakket aan zorg, variërend van intensieve tot basisbegeleiding. Dit zorgt ervoor dat cliënten binnen dezelfde organisatie kunnen blijven, zelfs als hun zorgbehoefte verandert. Ons belangrijkste doel is om cliënten in hun eigen kracht te zetten en hen te ondersteunen om weer zo goed mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. We richten ons op het activeren van cliënten door hen te helpen een gestructureerd dagritme op te bouwen, een positief sociaal netwerk te ontwikkelen en een uitlaatklep te bieden voor zowel mentale als fysieke groei. Zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling staan daarbij centraal.

SMART-doelen

MN Zorg werkt met SMART-doelen (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) om de voortgang van cliënten inzichtelijk en meetbaar te maken. Dit helpt ons niet alleen om de zorg goed af te stemmen op de actuele hulpvraag, maar stelt ons ook in staat om zorg geleidelijk af te schalen wanneer doelen zijn behaald. Door succeservaringen op te doen, groeit het zelfvertrouwen van de cliënt en krijgt hij of zij steeds meer regie over het eigen leven.

Begeleidingsplannen

Elk begeleidingsplan wordt op maat gemaakt, gebaseerd op de specifieke hulpvraag van de cliënt. We richten ons op de ondersteuning die nodig is om goed te kunnen functioneren in de maatschappij, op school, werk en in de vrije tijd. Deze plannen worden iedere zes maanden geëvalueerd en gescoord op basis van doelrealisatie. Dagelijkse rapportages in het cliëntendossier zorgen ervoor dat we de voortgang voortdurend monitoren en bijsturen waar nodig. Door nauw samen te werken met alle betrokken partijen, zorgen we ervoor dat de juiste zorg op het juiste moment wordt geboden.

Begeleidingsmogelijkheden

- Gedragsmatig, cognitief, sociaal en emotioneel: Ondersteuning bij sociale contacten, structureren van het dagelijks leven en reguleren van emoties.
- Sociale participatie: Begeleiding bij activering en deelname aan de maatschappij.
- Inzicht en coping: Hulp bij het omgaan met en inzicht krijgen in beperkingen of stoornissen.
- Zelfzorg en praktische ondersteuning: Assistentie bij persoonlijke verzorging, budgetbeheer, administratie, en het gebruik van openbaar vervoer.
- Randvoorwaarden: Hulp bij het regelen van zaken als wonen, werk, inkomen, en voorbereiding op gesprekken met instanties.
- Weekplanning: Hulp bij het plannen en voorbereiden van dagelijkse en wekelijkse activiteiten.